CARMEN TOCALĂ, SECRETAR DE STAT MTS

„Prin sport, facem imagine României“

Secretarul de stat în MTS pe probleme de sport, Carmen Tocală, vorbește despre starea sportului românesc, despre schimbările anunţate în viitorul apropiat și îndepărtat și despre o nouă abordare a sportivului care face imagine ţării.

 Viorel Sima: Suntem la început de an, cum credeţi că va fi 2014 pentru sportul românesc din perspectiva secretarului de stat din MTS?

Carmen Tocală: Ca bugetare este comparabil cu anul 2010. Logic, ne-am raportat altui an asemănător din precedentul ciclu olimpic. Am bugetat activitatea sportivă, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, la asta ne-am raportat. Prioritar este însă să sporim baza de selecţie în vederea asigurării rezultatelor sportive pe termen lung. Lucrurile au fost începute, federaţiile îşi fac bine treaba. Cred că va fi un an bun pentru sport.

Aveţi câteva obiective pentru acest an?

Avem sportul de performanţă, sportul de înaltă performanţă, sportul de masă şi sportul pentru sănătate. Îngrijorător este sportul pentru sănătate, aici avem de lucrat. În privinţa sportului de performanţă cred că lucrurile stau bine, se lucrează. Strategia în privinţa sportului de performanţă şi de înaltă performanţă este a fiecărei federaţii, nu a MTS. Noi introducem în strategia generală a sportului şi puncte din strategia federaţiilor.
Nu este corect să impunem noi federaţiilor puncte strategice. Federaţiile stabilesc linia metodică, planul de dezvoltare. Ministerul finanţează proiectele federaţiilor şi îşi propune să întărească rolul federaţiilor sportive naţionale.

Articolul complet il puteti citi in Revista Sport in Romania Nr. 5–februarie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *