Revista Sport in Romania Nr. 1

   
Cuprins

Veti gasi in acest numar primul interviu in-extenso pe care ministrul Tineretului si Sportului, dl. Nicolae Banicioiu, il acorda vreunei publicatii, veti gasi povestea fascinanta a Simonei Halep, marea revelatie a tenisului mondial in 2013, amanunte despre reluarea traditionalelor gale de box dotate cu „Centura de aur“, dar si bilantul pozitiv al noilor baze sportive date in folosinta, fiindca noi chiar credem ca se mai poate face sport in România, ca miscarea fizica si sportul de performanta n-au murit chiar de tot!

Sunt si pagini dedicate celor care vor sa invete un anume sport, subiectul din acest numar fiind consacrat uneia dintre cele mai indragite ramuri sportive din România, gimnastica. Veti gasi de asemenea restituiri ale unui trecut destul de intunecat, sportul in slujba comunismului, „Jocurile foamei“, cum i-am spus noi (cu uluitoare date despre Universiada din 1951, desfasurata in asa-numita Poiana „a lui Stalin“), sau „dosarul“ unei fuziuni imposibile intre Steaua si Dinamo, in anii ’90, adica lucruri despre care absolut nimeni nu mai vorbeste astazi, in eventualitatea ca macar a auzit ceva despre ele. Rugbyul românesc a sarbatorit nu cu mult timp in urma 100 de ani de existenta, iar evenimentul merita memorat, chiar daca ziarele nu i-au dat aproape deloc importanta. A-ti cunoaste trecutul si a-l respecta este garantia viitorului, se spune adesea, iar noi chiar credem in asta!
In aceeasi masura, noi indraznim sa abordam subiecte aparent aride, deloc interesante pentru presa obisnuita, cum sunt amenintarile care se profileaza la adresa sportului, despre pariurile ilegale si dopajul in sport, pericole mortale pentru sanatatea sportului, pentru insasi existenta lui. Dar, credem noi, cineva trebuia s-o faca!

14.00 leiAdaugă în coș