Revista Sport in Romania Nr. 2

Cuprins

o Interviu cu domnul  Octavian Morariu, membru nou ales al CIO pentru Romania, presedintele COSR: “Daca nu schimbam acum, nu sunt deloc optimist in privinta viitorului sportului romanesc!”

o O viata de munca pentru 90 de secunde de stralucire. Reportaj cu Andreea Raducan, gimnasta care anul viitor astepta hotarirea noului presedinte CIO, prin care sportiva romanca ar putea primi inapoi medalia de aur a concursului individual compus de la JO Sydney 2000, indreptandu-se astfel o nedreptate istorica.

o Revolutie in sportul romanesc: efectul deciziei de descentralizare in urma recentei Hotararii de guvern, prin care bazele si  cluburile sportive aflate in subordinea MTS vor trece, incepind din ianuarie, la autoritatile locale.

o Pretuire: “Generatia de aur” a tenisului romanesc (Ilie Nastase, Ion Tiriac, Virginia Ruzici, antrenorii Stefan Georgescu si Aurel Segarceanu) – premiata la Gala Asilor, organizata de gen. Nicolae Stan, fost vicepresedinte al CNEFS.

o Arhiva: Turul ciclism al Romaniei 1936 – cu fotografii inedite de la cea de-a treia editie a competiei, organizata de ziarul “Tempo” si Federatia romana de ciclism.

o DACIADA – “Primii in sport, primii in productie!”. Ce a insemnat marea competitie nationala din anii ‘80, supranumita mini-Olimpiada romanilor, intrecerea cu 6 milioane de participanti, “bun al intregului popor”, pentru propaganda comunista, dar si pentru baza de masa a sportului romanesc.

o O mare speranta, tanarul Marius Tic, supranumit “Il fenomeno”, portarul echipei Dinamo, socotit drept cel mai promitator produs al poloului romanesc.

o Sportul ne ajuta sa ne mentinem inteligenti. Rubrica permanenta “Sport si sanatate” prezinta in serial beneficiile pe care sportul le aduce fiecaruia dintre noi. Romania a ajuns azi o tara in care unul din patru cetateni sufera de obezitate, sportul trebuind sa devina o adevarata prioritate nationala.

14.00 leiAdaugă în coș